crosssearch

Kulinářské Srdce Itálie

Poznávací zájezdy, Itálie

Pravý parmezán - balzamický ocet - parmská šunka - mortadella - nugát - torrone - skvělé těstoviny - a spousta památek. Tento zájezd míří do opravdového kulinářského srdce Itálie. Parma dala své jméno dvěma proslulým výrobkům: parmské šunce a parmezánu. Z Modeny pochází...

Zobrazit termíny a ceny

Popis hotelu

Pravý parmezán - balzamický ocet - parmská šunka - mortadella - nugát - torrone - skvělé těstoviny - a spousta památek. Tento zájezd míří do opravdového kulinářského srdce Itálie. Parma dala své jméno dvěma proslulým výrobkům: parmské šunce a parmezánu. Z Modeny pochází balzamický ocet, z Cremony ,,turecký med" torrone. Všechna města v našem programu jsou krásná, cenná, historická a naštěstí nedotčená masovým turismem.

1. den:
Brzy ráno odjezd do Itálie. Cesta přes rakouské a italské Alpy kolem krásného jezera Wörthersee do malého městečka SAN DANIELE, kde se vyrábí druhá nejslavnější italská šunka. Krátká prohlídka zachovalého středověkého centra s benátskými paláci a Palladiovou městskou branou. Přejezd do Pádské nížiny a ubytování.

2. den:
Po snídani exkurze v sýrárně mezi Parmou a Reggio nell'Emilia s degustací pravého parmezánu a exkurze ve staré rodinné manufaktuře vyrábějící pravý balzamický ocet (ochutnávka 2-, 4-, 12- a 25letého balzamického octa, který se může pít jako likér). V obou podnicích možnost nákupu. Odpoledne prohlídka historického centra MODENY, sídla rodu Este (památka UNESCO). Přejezd do hotelu.

3. den:
Po snídani cesta do LANGHIRANA: prohlídka hradu TORRECHIARA, degustace pravé parmské šunky a exkurze v manufaktuře; možnost nákupu. Odpoledne prohlídka starobylé CREMONY, města spojeného s Claudiem Monteverdim a houslařstvím (je možné navštívit Stradivariho muzeum). Tři požitkářské zastávky v historických cremonských cukrárnách. Návrat do hotelu.

4. den:
Po snídani celodenní podrobná prohlídka PARMY s jejím nepřeberným bohatstvím památek: dóm, románské baptisterium, Palazzo della Pilotta, vévodský park, rodný dům Artura Toscaniniho, v případě zájmu prohlídka interiérů klasicistního Královského divadla a návštěva Národní galerie (obrazy Correggia, Parmigianina, Leonarda da Vinci, Tiepola a Canovy). Večer účast na tradičních svatojánských kulinářských slavnostech. Pozdě večer odjezd z Parmy.

5. den:
Návrat do ČR v odpoledních hodinách.

Přehled termínů

Seřadit podle: data | ceny
Termín Počet dní Doprava Strava Cena
Žádný vyhovující zájezd nebyl nalezen.
Chci nabídky lastminute
Máte dotazy? zavolejte nám      777 080 000